Info /

dobro je da znate

Qr kod na spomeniku preminulog

Skeniranje QR koda na samom spomeniku pruža mogućnost da se vidi kompletna biografija fotografije kao i video koji se nalazi na YOUTUBE..

Kako do QR koda na spomeniku?

Postavite zahtev našoj firmi i mi ćemo Vam omogućiti da online postavite putem formulara sve što je potrebno kako bi se izradila stranica na ovom sajtu i izradio fizički QR kod koji ćete Vi zatim zalepiti na sam spomenik.
Svi oni koji žele mogu ostaviti svoj komentar, saučešće ili znak zahvalnosti na stranici ili skeniranjem QR koda.

Dostojanstveno i sa poštovanjem...

Preminuli.rs je spomen sajt gde možete da izrazite svoju tugu i pružite utehu koja se može naći u postovima i komentarima drugih. Preminuli.rs se bavi temom koja je svojstvena našoj kulturi.

Životna priča...

Postoji mnogo onih koji su nas napustili. Podelite svoje životne priče sa drugim ljudima koji su živi. Možete da postavite slike i video snimke, i tako podelite međusobno svoja sećanje i lepe trenutke sa drugima. Moguće je da neki prijatelj postavi neke slike koje nikada niste videli i učini vas srećnijim.

Knjiga žalosti... Zauvek i uvek...

Kada postavite nekrolog (članak napisan povodom smrti nekoga tek umrlog pokojnika sa podacima o njegovom životu, radu i zaslugama) na portal www.preminuli.rs, automatski se kreira knjiga žalosti. Ovde ćete naći reči podrške. Saučešća ostaju zauvek na sajtu i time čine večni pomen sajt koji možete da delite sa drugima.

Važno je da znate

#

Šta raditi u slučaju smrti?

Pre svega, ako je došlo do toga da ste se suočili sa smrću, molimo Vas da primite naše saučešće. Ovde ćete naći neke savete i upozorenja koja vam mogu koristiti.

Saznajte više

Nadoknada troškova sahrane

Ovo pravo pripada licu koje je snosilo troškove sahrane, u slučaju smrti korisnika penzije. Naknada se isplaćuje u visini jedne i po prosečne penzije isplaćene...

Saznajte više

Sahrane i kremacije

Zapamtite da imate potpunu slobodu pri organizovanju i izboru načina sahrane. Razmislite tokom života kako bi Vi želeli da Vas sahrane.

Saznajte više

Donori organa i tela

Nedostatak organa je trenutno glavna prepreka transplantacije.
Danas nema dovoljno davalaca u Srbiji da bi zadovoljili potrebe.

Saznajte više

Novosti

Večna čitulja

"Danas je sasvim uobičajeno poslati SMS poruku ili putem Facebook-a dati svoj komentar na određen događaj, ali sve to se brzo zaboravi ili jednostavno druge informacije prekriju taj status.
Ova platforma ima za cilj da pokojnici zauvek na njoj imaju svoje mesto, i da svi koji žele mogu u bilo kom trenutku da pristupe njemu, ostave svoj komentar, postave neku zajedničku sliku, video zapis… Iako preminulog više nema, on i dalje živi u sećanjima svoje rodbine, prijatelja, saradnika, koji i posle par godina kada naiđu na neku uspomenu mogu i imaju gde da je podele sa drugima i podsete na lepe trenutke i druženje sa pokojnikom.
Ovo je definitivno novi razvoj, i naročito kod mladih veoma zastupljen. Za mnoge je čin davanja saučešća težak čin, kao i lični kontakt sa ožalošćenima (imaju teškoće da lično izraze svoja osećanja). Zbog toga je ova platforma veoma bitna, i biće još više u perspektivi."

Spomen digitalni cvet

Cveće ili venci … novi načini, nove mogućnosti!
Sećanja na preminulog ostaju urezana u našim sećanjima zauvek. Na dan smrti, pomena, sećanja, zadušnica, mi ta sećanja delimo sa drugima.
Cvet na grob ili … više u skladu sa vremenom, “digitalni” cvet na Internetu!
Jedan KLIK je dovoljan da postavite digitalni cvet u čast svojim voljenima. Izaberite vrstu, i Vaš cvet će se pojaviti u knjizi saučešća. Post će se deliti i porodica i prijatelji će se osetiti jači zbog Vaše posete.

"U Srbiji Republički Zavod za Socijalno i zdravstveno osiguranje penzionerima obezbeđuje refundaciju za sahranu. Iznos refundacije je 35.310.00 dinara."